Hjem > Nyheter > Innhold

Kjenner du forskjellen mellom NFC og Bluetooth?

Dec 24, 2016

For å gjenopprette, tillater NFC passende telefoner å foreta "kontaktløse" betalinger for produkter og tjenester ved å holde telefonen nær en leserterminal.


Teknologien er faktisk mye enklere enn Bluetooth og svært nært knyttet til RFID (Radio Frequency Identification) -teknologi. Dette brukes i sikkerhetskoder, for å beskytte produkter i butikker og RFID-chips er innebygd i reisekort (som Londons Oystersystem).


NFC har svært kort rekkevidde på rundt 20 cm (Bluetooth-enheter kommuniserer vanligvis over avstander på 5 - 10 meter) og i motsetning til Bluetooth er mengden data som kan overføres til og fra NFC-modulen i telefonen begrenset og tett styrt.


I tillegg til å kunne foreta sikre betalinger kan NFC-smarttelefoner også lese RFID-sjetonger implantert i skilt og plakater, for å fortelle at telefonen skal gå til et bestemt nettsted for å vise relevant informasjon.


NFC-telefoner kan også utveksle data med en annen, for å bytte virtuelle visittkort og så videre. Det kommer til å legge til lite på bekostning av en smart telefon og bør bli populær, men mens det er noen sofistikerte sikkerhetstiltak på plass, være forberedt på den uunngåelige dråpen av personverninntrenging og tapte eller stjålne telefonskrekkhistorier.


Det finnes mange typer NFC-tagger og -kort på http://www.oaseschina.com Derfra finner du ut at NFC hadde vært mye brukt i vårt liv.